Gastro

Tartaletky s čokoládou a pistáciemi

Sbírání kytiček

Mezinárodní den čokolády, který oslavíme 13. září, je svátkem nejpopulárnější sladkosti na světě. Sladká pochoutka zlepšuje náladu a chrání srdce. Její jedinou chybičkou krásy je vysoký podíl cukru. 13. září je však zároveň věnovaný i pozitivnímu myšlení, proto si tento den užijte naplno a zejména sladce.

Ingredience (na 8 kusů): 

• 1 hrneček mandlí 

• 1 hrneček hladké mouky 

• ½ hrneček kakaa 

• 2 lžíce medu 

• 2 lžičky mleté skořice 

• 4 lžíce kokosového oleje 

• 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry 

• 4 lžíce vody 

Náplň: 

• 200 g horké čokolády 

• ¾ hrnečku smetany na šlehání 

• Pistácie

Postup: 

Do food procesoru nasypte všechny suroviny na těsto a nechejte je rozmixovat na hladkou hmotu. Pokud by bylo těsto velmi drobivé, přidejte ještě trochu vody. Hotové těsto rukama vtlačte do formiček na tartaletky a dno propíchněte na několika místech pomocí vidličky. Takto připravené tartaletky pečte ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 15 minut. Upečené tartaletky nechte vychladnout a připravte si náplň. Smetanu nalijte do hrnce, přidejte na kostky nalámanou čokoládu, stáhněte plameň a za stálého míchání metličkou vyšlehejte hladký krém. Vychladnuté tartaletky vyklopte z formiček a naplňte je krémem. Navrch je posypte nasekanými pistáciemi a nechte na hodinu ztuhnout v ledničce. 

Recept připravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša.“ 

Foto: Cooking with Šůsa

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků