Gastro

Rajčatový talíř

Máte rádi rajčata? Připravte si rajčatový talíř.

Tomatový talíř


• 6 lžic Česnekového dressingu Spak
• 600 g nejrůznějších odrůd rajčat
• 2 stroužky česneku, drcený pepř
• olivový olej, citron. šťáva, špetka cukru
• 200 g pikantního sýra /balkánský, feta, niva/
• bylinky na ozdobu
• topinky s česnekem a solí

Rajčata omyjeme a nakrájíme na různé tvary, promícháme s olejem, pepřem, citron. šťávou, na plátky orestovaným česnekem a špetkou cukru. Směs přendáme na talíř, posypeme rozdrobeným sýrem, vmícháme zlehka dressing a dozdobíme bylinkami. Podle chuti a typu sýra můžeme ještě lehce přisolit. Podáváme s topinkami jako lehké samostatné jídlo.
 

Foto: archiv
24. 8. 2012


Diskuze: příspěvků