Rodina

Soudíte často ostatní: Zamyslete se, zda si tím neškodíte.

Sbírání kytiček

„Kdo nám dal právo soudit ?“ Touto otázkou se zabývají snad všechna náboženství, filosofie a stará moudrá učení.

Všechna tato moudra lidem již tisíce let vštěpují jednu důležitou radu. Nesuďte. Soudit ostatní je velmi vyčerpávající.

Určitě jste ve svém životě již mnohokrát někoho soudili. Své blízké, známé, výkony sportovců, aktivitu politiků apod. Takže máte s tímto jevem své osobní zkušenosti. U nás v Česku je to navíc téměř jakýsi „národní“ sport a tzv. „soudců“ máme plné hospody. Je to do značné míry dáno naší zemitou povahou.

Energie země

Energie země ráda řeší realitu a stabilitu a tzv. rodí spravedlnost, právo a soudy. Takže být samozvanými soudci je tak trošku v naší „národní povaze“. Proto může pro nás být dosti těžké zdržet se svých vlastních soudů. Zkuste si ale vzpomenout, kdy jste něco, nebo někoho v poslední době soudili. Možná jste prožívali jakési „spravedlivé“ rozhořčení, touhu být tím, kdo má pravdu a může rozhodovat apod.

Když lidé soudí, cítí často pocit jakési síly, moci a touhy vládnout. Tento jakýsi „nával energie“ však rychle pomine, jakmile vynesete rozsudek. Pokud jste jen trošku vnímaví na energie a své pocity, pak si vzpomenete, že jste po svém vynesení rozsudku cítili nepříjemné energie, jakési pnutí, tíhu, nepříjemné pocity kolem žaludku, možná i špatné svědomí. Energie soudu jsou opravdu velmi silné a tvrdé.

Vyhněte se soudům

Soud svými energiemi přináší boj. Ať již s tím, koho soudíte, nebo váš vnitřní boj, kdy uvažujete o tom, co je správné. A každý boj je velmi vyčerpávající. Proto je lepší, pokud se soudům vyhnete. Jsou dvě možnosti, jak můžete postupovat:

  •   danou věc přijmout
  •   dané věci se vyhnout

Naučte se vyhýbat soudům. Uvidíte, že se vám velmi uleví. Soudy působí na člověka jako jed. Buď danou věc přijměte, nebo ji nechte být. Ušetříte si tím spoustu energie. Zjistíte, že váš život bude najednou lehčí a radostnější.

Autor: Jiří Čerňák

Zdroj informací: cernakinteriordesign.webs.co
Zdroj fotografií: Tima Miroshnichenko Pexels
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků