Gastro

Boloňské špagety s kuřecím mletým masem

Máte rádi boloňské špagety? Zkuste je připravit z kuřecího mletého masa.

Ingredience: 

500 g Kuřecího mletého masa 

2 lžíce olivového oleje

1 cibule

4 stroužky česneku

1 malá mrkev

čtvrtka celeru

3 sušená rajčata

400 g konzervovaných rajčat

150 ml červeného vína

1 lžička směsi sušených bylinek (dle chuti: oregáno, rozmarýn)

sůl a pepř

Postup

 1. Na velké pánvi rozpalte olej, poté ztlumte a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a celer. 

2. Do 5 minut přidejte maso a vše smíchejte. Počkejte dokud se maso neopeče 

3. Přidejte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 – 45 minut. 

4. Maso by mělo během té doby zhkřehnout a omáčka zhoustnout. 

5. Nakonec přidejte bylinky. 

6. Omáčku s masem servírujte na špagety.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Drůbežářské závody Klatovy
Foto: Drůbežářské závody Klatovy


Diskuze: příspěvků