Máte rádi boloňské špagety? Zkuste je připravit z kuřecího mletého masa.
Ingredience:
500 g Kuřecího mletého masa
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
4 stroužky česneku
1 malá mrkev
čtvrtka celeru
3 sušená rajčata
400 g konzervovaných rajčat
150 ml červeného vína
1 lžička směsi sušených bylinek (dle chuti: oregáno, rozmarýn)
sůl a pepř
Postup
1. Na velké pánvi rozpalte olej, poté ztlumte a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidejte prolisovaný česnek, nastrouhanou mrkev a celer.
2. Do 5 minut přidejte maso a vše smíchejte. Počkejte dokud se maso neopeče
3. Přidejte sušená a pak i konzervovaná rajčata, přilijte víno, osolte, opepřete, všechno dobře promíchejte a nechte na mírném ohni vařit 35 – 45 minut.
4. Maso by mělo během té doby zhkřehnout a omáčka zhoustnout.
5. Nakonec přidejte bylinky.
6. Omáčku s masem servírujte na špagety.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Drůbežářské závody Klatovy
Foto: Drůbežářské závody Klatovy