Gastro

Borůvkový dort

Upečte si skvělý borůvkový dort.

Doba přípravy: asi 30 minut

Na těsto:

• 90 g moučkového cukru
• 90 g polohrubé mouky
• 3 vejce
• 3 PL horké vody

Na náplň:

• 350 g bílého jogurtu
• 350 g měkkého tvarohu
• 2 zarovnané PL cukru
• 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker

Na ozdobu:

• 300 g borůvek
• 2 zarovnané PL cukru
• 1 balíček čirého Dortového želé Dr.Oetker
• 150 g ušlehané šlehačky

Ještě potřebujeme:

• dortovou formu o průměru 20 cm

Příprava:

  1. Na přípravu těsta smícháme cukr a mouku. Přidáme žloutky a ručně umícháme. Z bílků ušleháme sníh, který opatrně přimícháváme ke směsi. Těsto nalijeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Plynová trouba: střední stupeň

Doba pečení: asi 15 minut

2. Smícháme jogurt, tvaroh a cukr. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a přidáme k němu jogurtovo-tvarohovou směs. Připraveným krémem potřeme korpus. Posypeme borůvkami.

3. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Necháme ho chvíli vychladnout a nalijeme na dort. Necháme v ledničce pořádně ztuhnout. Dle vlastní fantazie dort dozdobíme šlehačkou.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker

Diskuze: příspěvků