Uvařte si zdravou krémovou polévku podle receptu od Petra Havlíčka a Petry Lamschové.
Ingredience
- 450 g brambor
- 1 malá petržel
- 1 malá mrkev
- kousek řapíkatého celeru
- 2 plátky prošuta
- ¼ malého celeru
- sůl a pepř
- 1 lžíce řeřichy
- 1 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce koňaku
Postup
Do hrnce s vodou dáme vařit na velké kostky nakrájené oloupané brambory. Přidáme také očištěnou petržel, mrkev a řapíkatý celer. Vaříme asi 20 minut nebo dokud není zelenina měkká. Pro lepší chuť přidáme lžíci koňaku.
Mezitím si v troubě na pečícím papíře upečeme dokřupava plátky celeru a prošuta. Zeleninu s bramborami v hrnci umixujeme dohladka. Osolíme, opepříme a servírujeme. Ozdobíme zakysanou smetanou, plátky celeru a prošuta a zasypeme řeřichou.
Další recepty najdete v knize Jídlo jako životní styl 3.
Připravila: Katka
Zdroj informací: Mladá Fronta
Zdroj fotografií: Mladá Fronta