Gastro

Bramborový krém s chipsy z prošuta a celeru podle Petra Havlíčka

Uvařte si zdravou krémovou polévku podle receptu od Petra Havlíčka a Petry Lamschové.

Ingredience

  • 450 g brambor
  • 1 malá petržel
  • 1 malá mrkev
  • kousek řapíkatého celeru
  • 2 plátky prošuta
  • ¼ malého celeru
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce řeřichy
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce koňaku

Postup

Do hrnce s vodou dáme vařit na velké kostky nakrájené oloupané brambory. Přidáme také očištěnou petržel, mrkev a řapíkatý celer. Vaříme asi 20 minut nebo dokud není zelenina měkká. Pro lepší chuť přidáme lžíci koňaku.

Mezitím si v troubě na pečícím papíře upečeme dokřupava plátky celeru a prošuta. Zeleninu s bramborami v hrnci umixujeme dohladka. Osolíme, opepříme a servírujeme. Ozdobíme zakysanou smetanou, plátky celeru a prošuta a zasypeme řeřichou.

Další recepty najdete v knize Jídlo jako životní styl 3.

Připravila: Katka

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Zdroj informací: Mladá Fronta
Zdroj fotografií: Mladá Fronta

Diskuze: příspěvků