Gastro

Broskve s ricottovým krémem

Máte rádi kombinaci ovoce s ricottovým krémem?

Ingredience:

8 oloupaných, rozpůlených a vypeckovaných broskví 

2 lžíce cukru 

1 hrnek prosecca větvička rozmarýnu 

Na ricottový krém 

400 g ricotty 

2 lžíce cukru šťáva a kůra z limetky 

lístky máty na zdobení 

Postup 

Všechny suroviny na krém smícháme a necháme vychladit. V hrnci necháme povařit prosecco s cukrem a rozmarýnem. Snížíme plamen, přidáme oloupané a vypeckované broskve a 3 – 4 minuty necháme podusit. Během vaření přiléváme víno. Následně broskve vyndáme a necháme vychladit. Tekutinu, která zůstala v hrnci, necháme ještě chvíli povařit, aby zhoustla. Do mističek vložíme riccotový krém, přidáme vychlazené broskve, vše zalijeme uvařeným vínem a ozdobíme lístky máty. 

Recept připravila Inna z blogu „garden and kitchen“. 


Diskuze: příspěvků