Gastro

Cappuccinovo-višňové tajemství

Sbírání kytiček

Přemýšlíte, co upečete dobrého? Vyzkoušejte cappuccinovo-višňové tajemství.

Doba přípravy: asi 35 minut

Na těsto:

• 6 vajec
• 180 g cukru
• 140 g hladké mouky
• 2 balíčky Pudingu s čokoládovou příchutí Dr.Oetker

Na višňovou náplň:

• višňový kompot (hmotnost po odkapání asi 350 g)
• 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí

Na cappuccinovou náplň:

• 500 ml smetany ke šlehání
• 125 ml mléka
• 35 g kakaa
• 3 zarovnané PL rozpustné kávy
• 3 zarovnané PL moučkového cukru
• 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
• 100 ml vody

Na posypání:

• mleté nesolené pistáciové oříšky

Příprava:

1. Na těsto vyšleháme vejce a cukr elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do krémové konzistence. Mouku smícháme s pudingovým práškem, prosejeme do mísy s vaječnou pěnou a zlehka ručně vmícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 30 minut

2. Višně necháme dobře odkapat v sítku. Šťávu z kompotu slijeme a případně dolijeme vodou na 375 ml. Puding uvaříme se 375 ml šťávy nebo vody podle návodu na obale. Višně zamícháme do horkého pudingu a hrnec odstavíme z plotny. Horký višňový puding rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus. Uložíme na 1 hodiny do chladničky.
3. Na cappuccinovou náplň dáme do vyšší nádoby smetanu, mléko, proseté kakao, kávu, cukr a ušleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do krémové konzistence (asi 1 minutu). Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ručně ve dvou fázích vmícháme ušlehanou smetanu. Náplň nalijeme na vychladlý višňový puding a uhladíme. Uložíme na 2 hodiny do chladničky.
4. Vychladlý koláč pokrájíme na řezy a posypeme mletými pistáciemi.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků