Gastro

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda totiž neobsahuje vůbec žádnou mouku. Je nadýchaná jako obláček a má skvěle vyváženou chuť.

Příjemně hořkosladký kakaový základ perfektně zjemňuje našlehaná smetana. A aby byl dezert naprosto dokonalý, je třeba doplnit i lehkou kyselost v podobě vaší oblíbené marmelády. Doporučujeme rybízovou nebo višňovou.

Ingredience:

6 vajec 

100 g cukru moučka 

3 lžíce kakaa holandského typu 

250 ml smetany ke šlehání (33 %) oblíbená marmeláda k podávání špetka soli 


Postup: 

1. Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte je s polovinou cukru do hladké pěny. 

2. Bílky s druhou polovinou cukru vyšlehejte v tuhý sníh. 

3. Ke žloutkové směsi přimíchejte kakao a poté ušlehaný sníh. 

4. Takto připravené těsto rozprostřete po plechu s pečicím papírem a dejte na 8 minut do trouby předehřáté na 180 stupňů. 

5. Mezitím si ušlehejte smetanu na náplň. 

6. Kakaový plát opatrně sundejte z plechu, na jeho spodní část naneste ušlehanou smetanu. 

7. Opatrně zamotejte do rolády a podávejte s oblíbenou marmeládou.


Zdroj a foto: Akademie kvality


Diskuze: příspěvků