Gastro

Čokoládovo – citrónová roláda

Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Vyzkoušejte čokoládovo-citrónovou roládu.

Na těsto:
• 3 vejce
• 120 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru
• 150 g polohrubé mouky
• 1 PL kakaa

Na náplň:
• 500 g polotučného tvarohu
• 50-70 g moučkového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru
• šťáva z 2 citrónu (podle chuti)
• 1 balíček Želatinového ztužovače
• 100 ml vody

Příprava:

  1. Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme prosetou mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme hladké těsto.
  2.  Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct.

Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plynová trouba: stupeň 3-4

Doba pečení: asi 10 minut

Upečený korpus ještě horký i s papírem stočíme a necháme vychladnout.

3. Na přípravu náplně smícháme tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem a šťávou z citrónu (ochutíme podle chuti). Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ručně vmícháme tvaroh. Důkladné zamícháme.

4. Vychladlý korpus rozvineme a pomocí stěrky namažeme náplní. Roládu zavineme a dáme asi na 1 hod ztuhnout.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker

Diskuze: příspěvků