Přemýšlíte, co budete o víkendu péci? Vyzkoušejte čokoládovo-citrónovou roládu.
Na těsto:
• 3 vejce
• 120 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru
• 150 g polohrubé mouky
• 1 PL kakaa
Na náplň:
• 500 g polotučného tvarohu
• 50-70 g moučkového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru
• šťáva z 2 citrónu (podle chuti)
• 1 balíček Želatinového ztužovače
• 100 ml vody
Příprava:
- Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Zlehka ručně vmícháme prosetou mouku smíchanou s kakaem a vypracujeme hladké těsto.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Uhladíme a dáme do předehřáté trouby péct.
Elektrická trouba: 190 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Plynová trouba: stupeň 3-4
Doba pečení: asi 10 minut
Upečený korpus ještě horký i s papírem stočíme a necháme vychladnout.
3. Na přípravu náplně smícháme tvaroh s cukrem, vanilínovým cukrem a šťávou z citrónu (ochutíme podle chuti). Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a ručně vmícháme tvaroh. Důkladné zamícháme.
4. Vychladlý korpus rozvineme a pomocí stěrky namažeme náplní. Roládu zavineme a dáme asi na 1 hod ztuhnout.
Připravila: Katka Soušková