Gastro

Cuketové zoodles se špenátovým pestem

Sbírání kytiček

Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou, a především zdravou a chutnou obměnu.

Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty? A navíc elegantně zpracujete už asi dvacátou cuketou, kterou jste zrovna dostali od sousedů coby pozornost.

Ingredience:

2 cukety
150 g čerstvého listového špenátu
1 stroužek česneku
50 g tvrdého sýru
8 cherry rajčat
hrst vlašských ořechů
olivový olej
sůl čerstvě mletý

Postup:

1. Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje.

2. Škrabkou na zeleninové špagety nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji.

3. Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně.

4. Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy.

 

Tip: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Akademie kvality
Zdroj fotografií: Akademie kvality
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků