Gastro

Cuketové zoodles se špenátovým pestem

Vaříte nejméně jednou týdně špagety, protože bez nich vaše děti nemohou žít? Nabízíme vám zajímavou, a především zdravou a chutnou obměnu.

Cuketové zoodles neboli nudličky z čerstvých cuket. Děti bude nové jídlo hodně bavit. Ruku na srdce, kdo by si nezamiloval pestrý talíř plný sytě zeleno-červené dobroty? A navíc elegantně zpracujete už asi dvacátou cuketou, kterou jste zrovna dostali od sousedů coby pozornost. 

Ingredience: 

2 cukety 

150 g čerstvého listového špenátu 

1 stroužek česneku 

50 g tvrdého sýru 

8 cherry rajčat 

hrst vlašských ořechů 

olivový olej 

sůl čerstvě mletý 

Postup: 

1. Špenátové listy rozmixujte dohladka se stroužkem česneku, sýrem a třemi lžícemi olivového oleje. 

2. Škrabkou na zeleninové špagety nakrájejte omyté cukety a poté je nechte 5 minut restovat na olivovém oleji. 

3. Přidejte špenátové pesto a pokrájená cherry rajčata a chvilku restujte společně. 

4. Podávejte se strouhaným sýrem a vlašskými ořechy. 

Tip: Při nákupu preferujte voňavé kusy zeleniny bez otlaků a skvrn (drobné vady slupky nejsou zásadní). Hlavní je, aby zelenina působila čerstvým dojmem a byla ideálně na vrcholu své konzumní zralosti, kdy má nejvíc vitaminů, minerálů a stopových prvků.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj: Akademie kvality

Foto: Akademie kvality


Diskuze: příspěvků