Gastro

Dýňové lívance

V dýňové sezóně pro vás po receptu na dýňové hranolky dnes máme recept na dýňové lívance. Vypadají skvěle. Vyzkoušet jsme je ještě nestihli.

Ingredience:

200 g dýňového pyré (upečené či uvařené kousky dýně jednoduše rozmixujete)
180 g pohankové mouky
2 čajové lžičky cukru
50 g bílého jogurtu
2 vejce
30 g rozpuštěného másla
prášek do pečiva
rostlinný olej na smažení
čajová lžička soli

Postup:

Do velké mísy přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Vše dobře promíchejte. V druhé nádobě smíchejte dýňové pyré s jogurtem, přidejte vejce, máslo, cukr a pomalu přisypávejte moučnou směs.

Míchejte, dokud nevznikne hustší těsto. Lívance smažte stejně jako palačinky na mírném ohni z obou stran 2 minuty. Na závěr ozdobte například medem a oříšky.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Naše Bio
Zdroj fotografií: Naše Bio

Diskuze: příspěvků