Gastro

Dýňové lívance

V dýňové sezóně pro vás po receptu na dýňové hranolky dnes máme recept na dýňové lívance. 

Vypadají skvěle. Vyzkoušet jsme je ještě nestihli. Už jste někdo zkoušel dýňové hranolky

Ingredience: 

200 g dýňového pyré (upečené či uvařené kousky dýně jednoduše rozmixujete) 

180 g pohankové mouky 

2 čajové lžičky cukru

50 g bílého jogurtu 

2 vejce 

30 g rozpuštěného másla

prášek do pečiva

rostlinný olej na smažení 

čajová lžička soli 

Postup: 

Do velké mísy přidejte mouku, prášek do pečiva a sůl. Vše dobře promíchejte. V druhé nádobě smíchejte dýňové pyré s jogurtem, přidejte vejce, máslo, cukr a pomalu přisypávejte moučnou směs. 

Míchejte, dokud nevznikne hustší těsto. Lívance smažte stejně jako palačinky na mírném ohni z obou stran 2 minuty. Na závěr ozdobte například medem a oříšky.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše Bio
Foto: Naše Bio


Diskuze: příspěvků