Provoňte svou kuchyni dýňovým koláčem. Dýně je bohatým zdrojem minerálů: sodíku, draslíku, hořčíku nebo železa a také cenných vitamínů.
Ingredience na náplň:
400 g dýně
1-2 jablka
citronová kůra
mandle
skořice
cukr
Na těsto:
225 g hladké mouky
135 g bio másla
1,5 lžičky prášku do pečiva
3 lžíce vody
3 lžíce cukru
sůl
Postup:
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky. Nepatrně podlijeme vodou, podusíme, podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu a kůru, skořici a uvaříme na kaši.
Mezitím z mouky, másla, špetky soli, cukru, prášku do pečiva a asi 3 lžic studené vody uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy, pokryjeme dýňovou náplní, posypeme nasekanými mandlemi a ve vyhřáté troubě pečeme zhruba 40 minut na 180 °C.
Vychladlý koláč posypeme cukrem a poté servírujeme.
Připravila: Katka Soušková