Gastro

Grilovaná panenka s olivami a camembertem

Dnes vám přinášíme recept na vepřovou panenku. Pokud není počasí na grilování, můžete ji připravit i na pánvičce.

Pro přípravu 10 porcí budete potřebovat:

1500 g vepřové panenky
10 plátků chleba
200 ml olivového oleje
4 stroužky česneku
uzená mořská sůl
drcený pepř
1 lžíce rajčatové passatty
rozmarýn
200 g nakládaných španělských oliv
300 g camembertu s modrou plísní

Postup přípravy:

  1. Odblaněnou panenku nakrájíme na vyšší medailonky. Smícháme olivový olej s passattou, přidáme trochu nasekaného rozmarýnu, na plátky nasekaný česnek a promícháme. Plátky masa potřeme marinádou, osolíme a opepříme. Necháme odležet.
  2. Sýr a olivy nakrájíme na plátky. Maso grilujeme po jedné straně, obrátíme, poklademe na něj olivy a plátek sýra a necháme na kraji grilu, než sýr lehce povolí. Ihned podáváme.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: webozdravi.cz
Zdroj fotografií: webozdravi.cz

Diskuze: příspěvků