Máte rádi hrušky? Tak je zkuste tentokrát připravit trochu netradičním způsobem. Grilované hrušky s nivou a slaninou.
Ingredience:
- 2 hrušky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou fík
- 1 lžička medu
- špetka kajenského pepře
- sůl
- 100 g anglické slaniny
- 60 g nivy
- hrst salátu mix
Postup:
1. Hrušku podélně rozřízneme a vykrojíme z ní jádřinec.
2. V miscesmícháme olivový olej, balzamikový krém, med, kajenský pepř a sůl. V této směsi necháme hrušky marinovat.
3. Rozpálíme kontaktní gril a ogrilujeme na něm hrušky a anglickou slaninu. Hrušky naplníme kousky nivy, která se v nich hezky rozpustí.
4. Na talířek dáme hrstku salátu, na něj navrstvíme hrušky a anglickou slaninu.
Připravila: Věra Hájková
Zdroj informací: Kalamáta Papadimitriou
Zdroj fotografií: Kalamáta Papadimitriou