Přemýšlíte, co o víkendu upéct? Máte rádi ovocné koláče s želé? Vyzkoušejte netradiční recept hruška Helene. Může to být příjemná změna.
Podle webu everydayhealth.com jsou hrušky plné vody i vlákniny, čistí střeva, pomáhají v hydrataci. Proto jsou oblíbenou součástí diet, jelikož zasytí a zachrání nás, když „nás honí mlsná“. Jsou zdrojem vitaminu C a posilují imunitu. Stejně jako u jablek z nich můžete vysušit „křížaly“, anebo je zavařit na kompot a pochutnávat si na nich celou zimu.
Složitost přípravy: jednoduchá
Doba přípravy: asi 30 minut
Na těsto:
- 1 vejce
- 300 g másla
- 1 zarovnaná KL strouhané citrónové kůry z chemicky neošetřeného citrónu
- 1 směs na Bábovku Dr.Oetker
Náplň:
- 1 balíček Créme Olé pudingu bez vaření s čokoládovou příchutí
- 300 g šlehačky
- 3 zarovnané PL moučkového cukru
Na ozdobení:
- 1 větší konzerva loupaných hrušek (hmotnost po odkapání asi 300 g)
- 1 balíček čirého Dortového želé Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
- koláčovou formu o průměru 26 cm
Příprava:
1. Na přípravu těsta utřeme vejce s máslem a citrónovou kůrou, přidáme směs na bábovku. Vyválíme těsto, které dáme do vymazané koláčové formy. Dáme péct do předehřáté trouby.
Elektrická trouba: 170°C
Horkovzdušná trouba: 150 °C
Plynová trouba: střední stupeň
Doba pečení: asi 20 minut
2. Créme Olé připravíme podle návodu na obale, místo mléka použijeme neušlehanou šlehačku. Krém rozetřeme na upečený korpus. Odkapané hrušky rozložíme na krém.
3. Dortové želé připravíme podle návodu na obale. Jako tekutinu použijeme šťávu z hruškového kompotu. Necháme trochu vychladnout a nalijeme na koláč. Koláč můžeme dozdobit čokoládovými hoblinami a ušlehanou šlehačkou.
Zdroj informací: www.everydayhealth.com/pictures/healthy-fall-foods, Dr. Oetker
Foto: Dr. Oetker

