Gastro

Hruškovo-meruňkový džem s oříšky

Sbírání kytiček

Připravte si netradiční džem. Kombinace meruněk, hrušek a oříšků je opravdu zajímavá.

Stačí na: 3 sklenice à 375 ml
Doba přípravy: asi 30 minut

Přísady:

  • 80 g mletých lískových oříšků
  • 700 g odpeckovaných meruněk
  • 300 g hrušek
  • 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker
  • 350 g cukru

Příprava:

  1. Mleté oříšky za stálého míchání opražíme na suché pánvi do hněda.
  2. Odpeckované, umyté meruňky nakrájíme na kousky. Hrušky oloupeme, nakrájíme na kousky a ponorným mixérem rozmixujeme.
  3. Do velkého hrnce vložíme kousky meruněk a rozmixované hrušky. Obsah balíčku Gelfix Super 3:1 smícháme se 2 PL cukru a přidáme k ovoci. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme.
  4. Přidáme zbytek cukru a přivedeme k varu. Za stálého míchání důkladně povaříme minimálně 5 minut. Před ukončením varu přidáme pražené oříšky.
  5. Na talířek kápneme 1- 2 KL právě svařeného džemu. Pokud je po vychladnutí málo tuhý, vmícháme 2 zarovnané KL Kyseliny citrónové Dr.Oetker.
  6. Odebereme případnou pěnu a ihned naplníme až po okraj do připravených sklenic. Uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a po dobu asi 5 minut necháme stát na víčku. Přidáním oříšků se trvanlivost džemu zkrátí maximálně na 4 měsíce.

TIP: Při pražení oříšků hlídáme, aby moc neztmavly, mohly by zhořknout.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků

UŽIVATEL