Gastro

Italský rajčatový krém s bazalkou

Máte chuť na něco zdravého, lehkého, a přitom chuťově jedinečného? Vyzkoušejte rajčatový krém s bazalkou z italské kuchyně.

Pro 4 osoby potřebujete:

  • 500 g rajčatového pyré Valfrutta
  • 350 ml kuřecího nebo
  • zeleninového vývaru
  • 1 červenou cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce extra panenského
  • olivového oleje Monini
  • 30 g másla
  • 1 čerstvé rajče
  • hrst lístků bazalky
  • 1 lžíci hnědého cukru, sůl, pepř

Příprava:

V hrnci rozpusťte máslo s olejem a opečte na něm najemno nasekanou cibuli, později přidejte i česnek. Na základ vlijte pyré, vývar a přidejte cukr. Dochuťte a povařte asi 10 minut. Nakonec polévku rozmixujte dohladka. Rajče rozkrojte na čtvrtky, vydlabejte semínka a seřízněte slupku. Filety z dužiny pokrájejte na proužky a vložte spolu s bazalkou jako dekoraci do talířů s polévkou.Polévka z rajčatového pyré je velice snadná na přípravu a výsledek je vždy jistý.

Tip šéfkuchaře:

Chcete-li sytější gurmánskou verzi, vložte do polévky navíc rozdrobenou buvolí mozzarellu a posypte čerstvě mletým pepřem.
Připravila: Věra Hájková

Zdroj informací: Valfrutta
Zdroj fotografií: Valfrutta

Diskuze: příspěvků