Máte chuť na něco zdravého, lehkého, a přitom chuťově jedinečného? Vyzkoušejte rajčatový krém s bazalkou z italské kuchyně.
Pro 4 osoby potřebujete:
- 500 g rajčatového pyré Valfrutta
- 350 ml kuřecího nebo
- zeleninového vývaru
- 1 červenou cibuli
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce extra panenského
- olivového oleje Monini
- 30 g másla
- 1 čerstvé rajče
- hrst lístků bazalky
- 1 lžíci hnědého cukru, sůl, pepř
Příprava:
V hrnci rozpusťte máslo s olejem a opečte na něm najemno nasekanou cibuli, později přidejte i česnek. Na základ vlijte pyré, vývar a přidejte cukr. Dochuťte a povařte asi 10 minut. Nakonec polévku rozmixujte dohladka. Rajče rozkrojte na čtvrtky, vydlabejte semínka a seřízněte slupku. Filety z dužiny pokrájejte na proužky a vložte spolu s bazalkou jako dekoraci do talířů s polévkou.Polévka z rajčatového pyré je velice snadná na přípravu a výsledek je vždy jistý.
Tip šéfkuchaře:
Chcete-li sytější gurmánskou verzi, vložte do polévky navíc rozdrobenou buvolí mozzarellu a posypte čerstvě mletým pepřem.
Připravila: Věra Hájková
Zdroj informací: Valfrutta
Zdroj fotografií: Valfrutta