Gastro

Jahodový tunel

Máte rádi jahody. Připravte si jahodový tunel.

Přísady:

• 250 g čerstvých jahod
• 400 g zakysané smetany
• 70 g moučkového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
• 100 ml vody
• dětské nebo dlouhé cukrářské piškoty

Příprava:

  1. Na přípravu krému nakrájíme 2-3 jahody na plátky, zbytek jahod nakrájíme na malé kousky. Zakysanou smetanu, cukr a vanilínový cukr smícháme a přimícháme nakrájené jahody. Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obale a vmícháme do připraveného jahodového krému. Důkladně zamícháme.
  2. Spodek chlebové formy nebo formy na srnčí hřbet (30 x 11 cm) poklademe plátky jahod. Nalijeme jahodový krém a na vrch položíme nahusto piškoty. Dáme na 1 hod ztuhnout. Před podáváním vyklopíme a nakrájíme na plátky. Skladujeme v chladničce.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker

Diskuze: příspěvků