Máte rádi dezerty se smetanou a jogurtem? Upečte si lehké jogurtové osvěžení. Lehký a osvěžující dezert plný ovoce.
Na těsto:
- 4 vejce
- 140 g moučkového cukru
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 100 ml mléka
- 100 ml oleje
- 160 g hladké mouky
- 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva
Na náplň:
- 2 balíčky Želatiny v plátcích
- 500 g bílého jogurtu
- 150 g moučkového cukru
- 1 balíček Vanilkového cukru
- šťáva z ½ citrónu
- 2 PL rumu
- 500 ml smetany ke šlehání
- 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker
- 500 g drobného ovoce
Ještě potřebujeme:
- plech na pečení (30 x 40 cm)
Příprava:
1. Na přípravu těsta vyšleháme vejce, cukr a vanilínový cukr elektrickým ručním šlehačem do pěny. Postupně zašleháme mléko a olej. Mouku smícháme s kypřicím práškem a přimícháme do těsta. Hladké těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech na pečení a dáme do předehřáté trouby péct.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 30 minut
2. Na přípravu náplně namočíme plátky želatiny do vody a necháme asi 5 minut postát. Rozpustíme podle návodu na obale. Jogurt, cukr, vanilkový cukr, citrónovou šťávu a rum smícháme v míse metličkou. Za stálého míchání přidáme do jogurtového krému rozpuštěnou želatinu a důkladně promícháme.
3. Smetanu vyšleháme se smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem dotuha a vmícháme do jogurtového krému. Zlehka vmícháme omyté a osušené ovoce. Hotovou náplň nalijeme na vychladlý korpus a dáme asi na 3 hodiny do chladničky ztuhnout.
Připravila: Katka
Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker