Gastro

Krkonošské kyselo

Máte rádi vydatné polévky? Pak si jistě oblíbíte pravé Krkonošské kyselo. Není náročné na přípravu a nezatíží ani vaši peněženku.

Suroviny: 200 g chlebového kvasu, 50 g másla, 10 g sušených hub (nebo 100 g čerstvých hub), 1 cibule, 4 vejce, 500 g brambor, sůl, kmín, 1 litr vody.

Postup: Chlebový kvas zalijeme vlažnou vodou, rozšleháme, osolíme, přidáme kmín, houby a vývar z namočených hub. Takto připravené kyselo necháme zvolna asi půl hodiny vařit. Nakonec přidáme drobně krájenou a na másle osmaženou cibulku a ne příliš hustě umíchaná vejce. Do hotové polévky při servírování přidáme uvařené oloupané a rozkrájené brambory.

Připravila: Zuzana

Foto: Archiv

2.3. 2012


Diskuze: příspěvků