Gastro

Kuře s houbovou nádivkou

Září je neodmyslitelně spojeno se sběrem hub. Připravte si kromě smaženice i kuře s houbovou nádivkou.

Ingredience:

1 kuře
¾ l piva
4 menší červená jablka
2 vejce
2 žemle
150 g čerstvých hřibů
100 g špeku
1 cibule
4 snítky čerstvého rozmarýnu
2 snítky petrželky
mléko
koření na drůbež
sůl
olej

Postup:

Předehřejte si troubu na 190 stupňů. Žemle namočte do mléka. Na kostičky nakrájený špek a cibuli, orestujte na pánvi s trochou oleje. Přidejte pokrájené houby a poduste 10 minut. Směs nechte vychladnout a přidejte vymačkané žemle, žloutky, nasekanou petržel a tři špetky soli. Na závěr vmíchejte sníh z bílků.

Kuře osolte, okořeňte, naplňte nádivkou a vložte do připraveného pekáče. Celá omytá jablka přidáme ke kuřeti se snítky rozmarýnu. Nakonec vše podlijte pivem a pečte dokud kuře nebude hotové. Jako přílohu můžete pečené brambory nebo bramborovou kaši.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Drůbežářský závod Klatovy
Zdroj fotografií: Drůbežářský závod Klatovy

Diskuze: příspěvků