Gastro

Kuřecí křidélka se zázvorem a citronem

Kuřecí křidélka si můžete koupit už naložená. Recept, který vám dnes přinášíme vypadá hodně lákavě a stojí za trochu námahy.

Doba na přípravu: 20 minut
Doba grilování: 30 minut
Pro 6 osob

Suroviny:

1 kousek nakládaného zázvoru (polotovar v sirupu)
5 lžic tekutého medu
2 lžíce suchého sherry
12 velkých kuřecích křidýlek
olej na potření roštu
nastrouhaná kůra a šťáva z bio citronu
sůl, čerstvě umletý černý pepř

Příprava:

Zázvor nakrájíme na nudličky a s 1 lžící sirupu vložíme do misky. Přidáme med, sherry, citronovou kůru a šťávu a důkladně promícháme. Směs osolíme, opepříme, nalijeme do menšího hrnce, přivedeme k varu a vaříme asi 3–4 minuty, až omáčka zhoustne. Odstavíme a necháme zchladnout. Z kuřecích křidýlek odřízneme špičaté konce a na každý špíz napíchneme napříč vždy 2 křidýlka. Tak se dají snadněji obracet.

Grilovací rošt potřeme trochou oleje. Křidýlka grilujeme při středním žáru
20 minut, přitom je jednou obrátíme. Na závěr potřeme ochuceným zázvorovým sirupem a grilujeme dalších 5 minut. Pak je obrátíme, potřeme i zadní stranu a grilujeme znovu 5 minut. Podáváme horká.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj informací: Weber
Zdroj fotografií: Weber

Diskuze: příspěvků