Gastro

Kuřecí Wellington a brokolice s mandlemi

Co takhle připravit výtečnou večeři, kterou zvládne uvařit každý z nás, ale zároveň bude chutnat a vypadat jak od profesionálního kuchaře?

Ingredience na kuřecí Wellington: 

• Kuřecí prsa 800 g 

• Prosciutto di Parma BILLA Premium 150 g 

• Cibule žlutá 

• Žampiony 250 g 

• Špenát 400 g 

• Listové těsto čerstvé 500 g 

• Vejce L6 na podestýlce 1 ks 

• Hořčice plnotučná 2 lžičky 

• Olivový olej extra panenský BILLA Premium 4 lžičky 

• Mlýnek – mořská sůl 2 lžičky 

• Mlýnek – pepř čtyř barev 0.25 lžičky 


Ingredience na brokolici s mandlemi: 

• Brokolice 1000 g 

• Cibule žlutá 1 ks 

• Olivový olej extra panenský BILLA Premium 3 lžíce 

• Mlýnek – pepř čtyř barev BILLA Premium 0.25 lžičky 

• Mandle BILLA bio – blanšírovaná jádra 150 g 

• Granátové jablko 2 lžíce 


Postup na kuřecí Wellington: 

1. Kuře osolte, opepřete a potřete hořčicí. 


2. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a opékejte na něm kuře asi 7–8 minut ze všech stran. Přesuňte maso z pánve na talíř a nechte vychladnout. 


3. Mezitím nakrájejte houby a cibuli na malé kousky. 


4. Ve stejné pánvi nechte krátce zesklovatět cibuli, přidejte žampiony a společně opékejte 10 minut za občasného míchání. 


5. Přidejte sůl, černý pepř a odstavte z plamene, poté vložte do mixéru a rozmixujte. 


6. Špenát omyjte, přendejte do hlubší pánve, zalijte 2–3 lžícemi vody a zvyšte plamen. 


7. Jakmile špenát zavadne, můžete pánev sundat plotny. 


8. Špenát nechte okapat a mezitím z potravinové fólie vystřihněte 4 obdélníky velké asi 25x20cm. Doprostřed jednoho z nich dejte dva plátky prosciutta a na něj rozetřete lžící ¼ žampionové směsi. Přidejte špenát a doprostřed položte kus kuřete. 


9. Vše srolujte a pevně zabalte do fólie. Celý proces zopakujte i se zbylými ingrediencemi a následně nechte 30 minut chladit v lednici. 


10. Mezitím si vyválejte listové těsto dotenka a rozkrojte na čtyři stejné kusy těsta. 


11. Kuře vyndejte z lednice, zbavte fólie a položte doprostřed každého kusu těsta. 


12. Vejce vyšlehejte, potřete jím okraje listového těsta a začněte s balením kuřete. Nezapomeňte kraje těsta důkladně spojit. 


13. Takto zabalené závitky celé potřete vejcem a položte na plech vyložený pečícím papírem. Vložte do předehřáté trouby a pečte 30 minut na 200°C 


TIP: Listové těsto nechte před rozválením a zabalením masa vychladit. 


Postup na brokolici s mandlemi: 

1. Brokolici rozdělte na růžičky a povařte 3 minuty ve slané vodě. Poté přeceďte a dostatečně osušte. 


2. Plátky mandlí vložte do rozehřáté pánve a za stálého míchání je opražte dozlatova. Jakmile jsou hotové, přesuňte mandle na talíř. 


3. Do pánve nalijte olivový olej, přidejte cibuli nakrájenou na proužky a restujte 1 minutu. 

4. Osolte a opepřete, odstavte z plamene a posypejte plátky mandlí a semínky z granátového jablka. 


TIP: Před podáváním můžete brokolici ozdobit citronovou kůrou.


Zdroj a foto: Billa


Diskuze: příspěvků