Gastro

Ledové kávy: kokosové frappé, karamelové macchiato a cappuccino freddo

Ani v horkých letních dnech si nemusíte odepřít svou denní dávku energie v podobě šálku kávy. Ba naopak, v létě vídáme snad všechny druhy jinak teplých kávových nápojů v ledové variantě.

Zkuste zaexperimentovat a připravte si dokonalé letní osvěžení v pohodlí vašeho domova s plnoautomatickým kávovarem KRUPS EVIDENCE ONE EA895. Připravili jsme si pro vás tip na 3 ledové kávové nápoje, které vás zaručeně perfektně ochladí. 

Ledové kokosové frappé 

Skvělá alternativa ke klasickému frappé. Kokosové mléko kávu nejen skvěle ochutí, ale dodá jí i tu správnou letní atmosféru. 

Ingredience: 

• 2 šálky vychlazeného espressa z kávovaru EVIDENCE ONE 

• 150 ml kokosového mléka 

• 10 kostek ledu 

• 1 lžička třtinového cukru 

• Čokoládové hoblinky 

Postup: 

V mixéru rozmixujte vychlazené espresso, kostky ledu, kokosové mléko a lžičku cukru. Vyšlehanou kávovou směs přelijte do sklenic a dozdobte čokoládovými hoblinkami. 

Tip: pro zajímavé zdobení namočte hrdlo sklenice v čokoládě a následně ho posypte kokosem. 

Ledové karamelové macchiato 

Karamel a káva, to je prostě nerozlučná dvojka! Připravte tuto lahůdku sobě i svým přátelům. Uvidíte, že zabodujete. 

Ingredience: 

• 2 šálky vychlazeného espressa z kávovaru EVIDENCE ONE 

• 150 ml mléka 

• Kostky ledu 

• Vanilkový sirup 

• Karamelový topping 

Postup: 

Do větší sklenice nejdříve nalijte trošku vanilkového sirupu. Přilijte espresso, poté přidejte kostky ledu a mléko. Nakonec ozdobte karamelovým topinggem. 

Cappuccino Freddo 

Pokud neholdujete sladkým ledovým nápojům se zmrzlinou či různými sirupy, a naopak si rádi vychutnáte výraznou kávovou chuť doplněnou jemnou mléčnou pěnou, je pro vás Cappuccino Freddo tou pravou volbou.

Ingredience: 

• Vychlazené dvojité espresso z kávovaru EVIDENCE ONE 

• Pár kostek ledu 

• 200 ml plnotučného nebo ovesného mléka 

• Cukr, šlehačka (volitelné) 

Postup: 

V shakeru důkladně protřepejte espresso s ledem a vzniklou směs přelijte do sklenice. V mixéru nebo shakeru vyšlehejte mléko do husté pěny. Pěnu pomalu přelijte k espressu tak, aby vrstvy zůstaly oddělené. 

Tip: u sladké varianty cukr nejdříve smíchejte s espressem, až poté přidejte led.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj: Krups

Foto: Krups


Diskuze: příspěvků