Máte rádi masové kuličky? Zkuste je připravit z mletého kuřecího masa.
Ingredience
500 g mletého kuřecího masa
1 plechovka loupaných – krájených rajčat
3 lisované stroužky česneku
1 najemno nakrájenou cibuli
2 lžičky oregana
1 lžička římského kmínu
2 stonky čerstvé bazalky (když není, tak 1 lžička sušené)
1 lžíce másla
1 lžička soli
1 lžička pepře
2 lžíce smetany ke šlehání
sůl a pepř
Postup
V míse smíchejte maso, česnek, oregano, bazalku, římský kmín, sůl a pepř a 1 lžičku zakysané smetany, která maso zjemní. Vytvarujte kuličky a dejte péct do trouby na 180 °C, dokud maso nezezlátne.
V hluboké pánvi rozehřejte máslo, přidejte cibuli a chvilku ji restujte. Přidejte krájená rajčata a zalijte je trochou vody tak, aby vznikla omáčka. Omáčku opepřete, osolte, přidejte čerstvou bazalku a pro zjemnění chuti i smetanu ke šlehání. Přikryjte ji poklicí a duste přibližně 20 minut.
Pokud není dostatečně hustá, odklopte ji a nechte vyvařit do zhoustnutí. Na závěr už jen dozlatova upečené masové koule vnořte do omáčky a zvolte svou přílohu dle své chuti.
Tip: Kuličky můžete kuličky dochutit čerstvě krájenou pažitkou či petrželkou.
Připravila: Katka Soušková