Už jste zkoušeli zákusek z mrkve?
Přísady na 60 kusů:
Na těsto:
• 200 g strouhané mrkve
• 300 g polohrubé mouky
• 200 g másla nebo margarínu
• špetka soli
• ½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň:
• švestková povidla
Na obalení:
• Práškový cukr s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
Příprava:
- Ze strouhané mrkve, másla nebo margarínu, mouky promíchané s kypřícím práškem do pečiva a solí vypracujeme těsto.
- Na pomoučněném vále vyválíme plát silný asi 3 mm. Rádýlkem nebo nožem vykrájíme čtverečky 6 x 6 cm velké. Do středku každého čtverečku dáme kávovou lžičku švestkových povidel. Dva protilehlé konce spojíme v šáteček a přitlačíme.
- Jednotlivé kousky klademe na plech a dáme péct.
Elektrická trouba: 180°C (předehřátá)
Horkovzdušná trouba: 160 °C (předehřátá)
Plynová trouba: stupeň 2-3 (předehřátá)
Doba pečení: asi 20 minut
4. Ještě teplé mrkvovníky obalíme v práškovém cukru s vanilkovou příchutí.
TIP:
Místo posypání obyčejným cukrem vyzkoušejte Práškový cukr s vanilkovou příchutí Dr.Oetker. Moučníky budou nejen skvěle chutnat, ale i krásně vonět.
Foto: Dr. Oetker
8. 3. 2013