Jaro je za dveřmi a my pro vás máme recept na mrkvový dortík, který si můžete ozdobit buď jarně, nebo velikonočně. Vypadá dobře.
Korpus:
500 g najemno nastrouhané mrkve
200 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
300 g krupicového cukru
5 vajec
300 g hladké mouky
hrst rozinek nebo brusinek
špetka skořice
špetka muškátového oříšku
50 g vlašských ořechů
1 pytlík kypřícího prášku
Vejce společně s rostlinným tukem Hera máslová příchuť a cukrem utřeme do bílé hladké pěny. Poté ručně vmícháme mrkev společně s kořením a ořechy. Nakonec vmícháme mouku spojenou s kypřícím práškem. Hotovou hmotou naplníme dortovou formu a pečeme na 170° C asi 40 minut.
Na hotový korpus v dortové formě poté naneseme krém z: 200 g mascarpone 100 g smetany 100 g krupicového cukru 1 ks ztužovače smetany. Mascarpone utřeme s cukrem a nadlehčíme vyšlehanou smetanou se ztužovačem a necháme vychladit přes noc. Hotový dort obsypeme plátky pražených mandlí a dozdobíme mrkvičkami z marcipánové hmoty.
Připravila: Katka
Foto: Hera