Gastro

Mrkvový krém

Chcete si o svátcích pochutnat na lehkém jídle? Vyzkoušejte mrkvový krém.

Ingredience:

1 kg mrkve

1 cibule

2 stroužky česneku

1 lžička mletého kmínu

1-1,5 l zeleninového vývaru, nebo vody 

rostlinný olej

sůl 

2 lžíce másla

1 lžíce šťávy z citronu

čerstvě mletý černý pepř 

Postup

Očištěnou mrkev nakrájejte na větší kusy, vložte ji do pekáče vystlaného pečícím papírem, pokapejte olejem a osolte. Pečte v troubě předem vyhřáté na 200 °C zhruba 25-40 minut, dokud není mrkev měkká a na povrchu mírně zkaramelizovaná. 

V hrnci nechte zesklovatět cibuli. Přidejte prolisovaný česnek a drcený kmín a zlehka orestujte. Po chvilce zalijte vývarem a vložte pečenou mrkev. Přiveďte k varu a vařte 15 minut, aby se všechny chutě spojily. Rozmixujte dohladka, zamíchejte do polévky studené máslo, dochuťte citrónovou šťávou a čerstvě mletým pepřem.

Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše bio
Foto: Naše bio


Diskuze: příspěvků