Gastro

Mrkvový velikonoční beránek

Symbol beránka nesmí ve velikonočních přípravách chybět. Mnozí z nás už mají své ozkoušené recepty a ověřené ty nejlepší formy.

Proč ale nezkusit něco nového, stejně chutného, navíc ale zdravého. Proč si potěšení odepírat? 

Ingredience: 

300 g špaldové mouky 

4 střední mrkve nastrouhané najemno 

½ kelímku kyšky 

2 vejce 

3 lžíce kokosového oleje 

3 lžíce medu 

1 balíček prášku do pečiva bez fosfátů 

nasekané mandle sušené ovoce – rozinky, brusinky, kustovnice 

špetka soli 

šťáva z čerstvého citronu 

Postup: 

Nastrouhanou mrkev vyšlehejte s vajíčky. Přidejte kyšku, kokosový olej a med a znovu vyšlehejte. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a vyšlehejte, nakonec přidejte mandle a sušené ovoce a vyšlehejte hladké těsto. 

Formu na beránka vymažte kokosovým olejem a vysypte špaldovou moukou. Nalijte těsto do formy těsto a pečte na 180 °C. Vyzkoušejte špejlí, jestli je beránek hotov, podle typu formy trvá pečení 40 minut až hodinu a čtvrt.

Recept a foto: Naturhaus


Diskuze: příspěvků