Gastro

Rajčatový salát s kozím sýrem

Oblíbili jste si k obědu nebo k večeři zeleninový salát? Došla vám inspirace a rádi byste si připravili taky něco jiného než „šopák“?

Nesmějí v něm chybět rajčata. Jsou plná antioxidantů, vitaminů a minerálů. Navíc je mohou konzumovat také diabetici a pomáhají při detoxikaci organismu. A především jsou opravdu lahodná. V kombinaci se šalotkou, pažitkou a kozím sýrem nemají chybu! 

Ingredience: 

500 g rajčat 

2 dny staré housky 

1 šalotka 

150 g čerstvého kozího sýra 

hrst pažitky 

olivový olej 

sůl čerstvě mletý pepř 

Postup: 

1. Housky nakrájejte na větší kostky, dejte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů na zhruba 10 minut, aby vznikly pěkné krutony. 

2. Do mísy dejte na větší kusy pokrájená rajčata, na proužky nakrájenou šalotku a ochuťte pepřem a solí. 

3. Zakápněte olivovým olejem dle chuti, přidejte pokrájenou pažitku, a nakonec rozdrobený kozí sýr a krutony a zamíchejte. 

Tip: Rajčata, která si přinesete domů, nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci.

Připravila: Katka Soušková

Zdroj: Akademie kvality

Foto: Akademie kvality


Diskuze: příspěvků