Gastro

Recept na francouzský dýňový koláč podle Jaroslava Bézy, šéfcukráře Petite France

Zkoušíte recepty z dýně? Vyzkoušejte dýňový koláč podle receptu Jaroslava Bézy, šéfkuchaře Petite France.

Suroviny

Dýně pečená, rozmixovaná (pyré)…………… 600 g

Vejce……………………………………………………3 kusy

Žloutek…………………………………………………….2 kusy

Smetana………………………………………………….220 g

Javorový sirup………………………………………….140 g

Cukr……………………………………………………..80 g         

Skořice + muškatový oříšek + zázvor…………po jedné lžičce

 

Tip šéfcukráře: 

Na koláč můžeme použít dýni Hokkaidó, lepší je ale dýně máslová. Lépe se totiž rozmixuje a nezůstanou z ní větší kousky.  


Postup:

 

Dýni rozkrájíme na měsíčky a vyndáme z nich semínka. Dáme je na plech, posypeme kořením a pokapeme javorovým sirupem. Pak je přikryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů asi 45 minut. Po vychladnutí dýni rozmixujeme, přimícháme vejce a smetanu a směs nalijeme do předpečeného lineckého páje. Pečeme na 160 stupňů asi 30 až 40 minut a po vychladnutí krájíme ostrým nožem namočeným ve studené vodě.


Připravila: Katka
Foto: Petite – France


Diskuze: příspěvků