Gastro

Recept na francouzský dýňový koláč

Zkoušíte recepty z dýně? Vyzkoušejte dýňový koláč podle receptu Jaroslava Bézy.

Suroviny

Dýně pečená, rozmixovaná (pyré)  600 g
Vejce 3 kusy
Smetana 220 g
Javorový sirup 140 g
Cukr 80 g
Skořice + muškatový oříšek + zázvor po jedné lžičce

Tip šéfcukráře:

Na koláč můžeme použít dýni Hokkaidó, lepší je ale dýně máslová. Lépe se totiž rozmixuje a nezůstanou z ní větší kousky.

Postup:

Dýni rozkrájíme na měsíčky a vyndáme z nich semínka. Dáme je na plech, posypeme kořením a pokapeme javorovým sirupem. Pak je přikryjeme alobalem a pečeme na 200 stupňů asi 45 minut. Po vychladnutí dýni rozmixujeme, přimícháme vejce a smetanu a směs nalijeme do předpečeného lineckého páje. Pečeme na 160 stupňů asi 30 až 40 minut a po vychladnutí krájíme ostrým nožem namočeným ve studené vodě.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Foto: Petite - France
Zdroj fotografií: Foto: Petite - France

Diskuze: příspěvků