Máte rádi makronky. Vyzkoušejte recept na tento něžný a lehký dezert.
Na těsto
• 1 balení Pavlova dortu Dr. Oetker
• 150 ml vody
• 150 g mandlové moučky
• gelové potravinářské barvy Dr. Oetker
Na náplň
• malinový krém (součást balení)
• 400 – 500 ml smetany ke šlehání
Příprava:
1. Na přípravu makronek v míse pečlivě vyšleháme směs s vodou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Poté krátce zašleháme mandlovou moučku. Těsto rozdělíme na dva díly a každý z nich obarvíme jinou barvou. Cukrářský sáček naplníme těstem, zvlášť vybrané barvy a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme makronky. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.
Elektrická trouba: 110 °C
Horkovzdušná trouba: 90 °C
Plynová trouba: stupeň 1
Doba sušení: asi 90 minut
2. Troubu vypneme a necháme v uzavřené troubě vychladnout.
3. Na slepení vyšleháme smetanový krém se smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Cukrářský sáček naplníme smetanovým krémem, se kterým slepíme vždy dvě makronky stejné barvy k sobě.
Připravila: Katka Soušková