Gastro

Řepovo-zázvorový dort s krémem

Sladké překvapení vám připraví kombinace řepy, zázvoru a lahodného lehkého krému.

Doba přípravy: asi 30 minut 

Doba pečení: asi 50 minut 

Vystačí na: asi 12 porcí 

Na těsto: 

• 100 g nasekaných vlašských ořechů 

• 200 g hladké mouky 

• 2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr. Oetker 

• ¼ KL Jedlé sody Dr. Oetker 

• 150 g moučkového cukru 

 • ¼ KL soli 

• 2 středně velké červené řepy (oloupané a najemno nakrájené) 

• šťáva z 1 pomeranče 

• 100 g čerstvého zázvoru (najemno nastrouhaného) 

• 2 vejce 

• 60 g zakysané smetany 

• 125 ml oleje 

Na krém a ozdobení: 

• 150 g neochuceného smetanového termizovaného sýru 

• 60 g moučkového cukru 

• 70 ml smetany ke šlehání 

Ještě potřebujeme: 

• plech na pečení 

• dortovou formu (ø 26 cm) 

• elektrický ruční šlehač 

Příprava: 

1. Na přípravu těsta rozložíme na plech ořechy a asi 10 minut je v troubě necháme opražit. Poté vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, sodou, cukrem, solí a ořechy. Přidáme řepu, šťávu a zázvor. Nakonec přidáme vejce vymíchané se zakysanou smetanou a olejem a vše důkladně promícháme. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Elektrická trouba: 180 °C Horkovzdušná trouba: 160 °C Plynová trouba: stupeň 3 Doba pečení: asi 50 minut 

2. Korpus necháme vychladnout. 

3. Na přípravu krému v míse vyšleháme sýr s cukrem a smetanou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem potřeme povrch dortu.

Zdroj a foto: Dr. Oetker


Diskuze: příspěvků