Gastro

Řepovo-zázvorový dort s krémem

Sbírání kytiček

Sladké překvapení vám připraví kombinace řepy, zázvoru a lahodného lehkého krému.

Doba přípravy: asi 30 minut

Doba pečení: asi 50 minut

Vystačí na: asi 12 porcí

Na těsto:

  • 100 g nasekaných vlašských ořechů
  • 200 g hladké mouky
  • 2 zarovnané KL Kypřicího prášku do pečiva Dr. Oetker
  • ¼ KL Jedlé sody Dr. Oetker
  • 150 g moučkového cukru
  • ¼ KL soli
  • 2 středně velké červené řepy (oloupané a najemno nakrájené)
  • šťáva z 1 pomeranče
  • 100 g čerstvého zázvoru (najemno nastrouhaného)
  • 2 vejce
  • 60 g zakysané smetany
  • 125 ml oleje

Na krém a ozdobení:

  • 150 g neochuceného smetanového termizovaného sýru
  • 60 g moučkového cukru
  • 70 ml smetany ke šlehání

Ještě potřebujeme:

  • plech na pečení
  • dortovou formu (ø 26 cm)
  • elektrický ruční šlehač

Příprava:

1. Na přípravu těsta rozložíme na plech ořechy a asi 10 minut je v troubě necháme opražit. Poté vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, sodou, cukrem, solí a ořechy. Přidáme řepu, šťávu a zázvor. Nakonec přidáme vejce vymíchané se zakysanou smetanou a olejem a vše důkladně promícháme. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme. Elektrická trouba: 180 °C Horkovzdušná trouba: 160 °C Plynová trouba: stupeň 3 Doba pečení: asi 50 minut

2. Korpus necháme vychladnout.

3. Na přípravu krému v míse vyšleháme sýr s cukrem a smetanou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Krémem potřeme povrch dortu.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Dr. Oetker
Zdroj fotografií: Dr. Oetker
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků