Gastro

Rizoto s houbami

Sbírání kytiček

Chodíte rádi na houby? Připravte si houbové rizoto podle receptu od Emanuela Ridi. V tomto období můžete použít i čerstvé houby.

Ingredience na čtyři porce:

  • 150g másla
  • 100 ml oleje
  • 1 menší cibule
  • 320 g rýže carnaroli
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • mořská sůl dle chuti
  • zeleninový vývar (připravený ze 2 kalíšků Knorr Bohatý bujón zeleninový)
  • 60 g sušených hub, nejlépe hříbků
  • hrst nasekané petrželové natě

Houby namočíme na 30 minut do vody. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno. Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme, vše dobře promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Připravila: Katka

Zdroj informací: Knorr
Zdroj fotografií: Knorr
Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků

UŽIVATEL