Chodíte rádi na houby? Připravte si houbové rizoto podle receptu od Emanuela Ridi. V tomto období můžete použít i čerstvé houby.
Ingredience na čtyři porce:
- 150g másla
- 100 ml oleje
- 1 menší cibule
- 320 g rýže carnaroli
- 2 dl suchého bílého vína
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- mořská sůl dle chuti
- zeleninový vývar (připravený ze 2 kalíšků Knorr Bohatý bujón zeleninový)
- 60 g sušených hub, nejlépe hříbků
- hrst nasekané petrželové natě
Houby namočíme na 30 minut do vody. V hrnci rozpustíme máslo s trochou olivového oleje a na mírném ohni zpěníme nakrájenou cibuli. Přisypeme rýži a dobře promícháme, podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno. Rizoto zjemníme kouskem másla, posypeme parmazánem, osolíme, vše dobře promícháme a nakonec ozdobíme nasekanou petrželovou natí.
Připravila: Katka
Zdroj informací: Knorr
Zdroj fotografií: Knorr