Gastro

Salát s hrozny, špenátem, nivou a grilovaným kuřecím

V horkém počasí bývá chuť spíše na lehčí jídla. Namísto knedlíku upřednostní většina z nás třeba salát s pečivem. Aby na vašich talířích nebyla nuda, přinášíme zajímavý „letní“ recept – neotřelou kombinaci kuřecího masa, nivy, řapíkatého celeru a dalších zdravých ingrediencí.

Salát s hrozny, špenátem, nivou a grilovaným kuřecím

Ingredience: 

200 g Kuřecích prsou 

150 g Bílého hroznového vína 

100 g Nivy 

1x Řapíkatý celer 

1x Jablko

 ½ dl Bílého vína 

Čerstvý listový špenát 

Olivový olej 

Pepř mletý 

Citron 

Sůl a cukr 

Postup: 

Zeleninu a ovoce pečlivě omyjeme. Jablko a řapíkatý celer nakrájíme na jemné plátky. Přidáme hroznové víno a listový špenát. Vše jemně promícháme. Přidáme špetku soli a pepře a na špičku lžičky trochu cukru. Zalijeme bílým vínem, zakápneme olivovým olejem a znovu promícháme. Nakonec přidáme naporcovanou nivu a grilovaná kuřecí prsa. Dle chuti můžeme ještě přidat pár kapek šťávy z citronu. 

Nezbývá než popřát dobrou letní chuť 🙂

Připravila: red.

Foto: DZ Klatovy


Diskuze: příspěvků