Gastro

Špagety s nivovo-smetanovou omáčkou

Špagety je možné jíst na tisíc a jeden způsob a stejně – anebo právě proto – se jich nikdy nepřejíme.

Vyzkoušejte tentokrát nivovo-smetanovou omáčku podávanou s vlašskými ořechy. 

Ingredience: 

500 g špaget (jedno balení) 

200 g nivy 

200 ml 33% smetany 

100 ml zeleninového vývaru 

vlašské ořechy k podávání 

sůl čerstvě mletý pepř 

Postup: 

1. Špagety uvařte podle návodu na obalu. 

2. V hrnci přiveďte k varu zeleninový vývar se smetanou. 

3. Poté přidejte na kousky pokrájenou nivu a na mírném plamenu ji nechte rozpustit. 

4. Osolte a opepřete podle chuti. 

5. Uvařené těstoviny promíchejte s omáčkou a servírujte s vlašskými ořechy.

Zdroj a foto: Akademie kvality


Diskuze: příspěvků