Hledáte tipy na silvestrovské pohoštění? Vyzkoušejte topinky crostini s ricottou, ančovičkami a hruškou.
Suroviny (na 20 topinek)
20 plátků toustového chleba
400 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia
3 hrušky
1 malé balení ančoviček
60 g rozinek
několik snítek rozmarýnu a šalvěje
extra panenský olivový olej
sůl
pepř
Příprava
Na pánvi rozpalte olej spolu s rozmarýnem a šalvějí a postupně na něm opečte toustový chléb dozlatova. Rozinky dejte namáčet do vlažné vody. Oloupejte hrušky, zbavte je jádřince a nakrájejte na kostičky. V míse ve vodní lázni smíchejte ricottu s dobře okapanými ančovičkami (ponechte si několik ančoviček stranou na ozdobení) a kostičkami hrušky a osolte. Ricottovým krémem potřete topinky, lehce opepřete, ozdobte kouskem ančovičky, dobře okapanými rozinkami a rozmarýnem.
Připravila: Katka