Gastro

Tvarohový koláč s hruškou

Máme rádi sezónní potraviny a lokální zdroje. Jde totiž o ideální kombinaci nabízejí mnohé. Například dnešní recept.

Recept je na koláč upečený v koláčové formě s průměrem 25 cm.

Na těsto potřebujete

• 250 g polohrubé mouky
• 125 g másla
• 1 vejce
• 1 Vanilkový cukr Vitana
• 50 g moučkového cukru
• špetka soli

Na tvarohovou náplň potřebujete

• 250 g měkkého tvarohu
• 2 vejce
• 1 citron na šťávu a kůru
• 150 g cukru krupice
• 1 Třtinový cukr s limetkou Vitana
• 300 g očistěné a nakrájené hrušky

Změklé máslo propracujeme s ostatními surovinami v pevné těsto a necháme ho 30 minut odležet v chladu. Těsto rozválíme na velikost koláčové formy, kterou jím vyložíme. Dno propícháme vidličkou, aby se nám při pečení nezvedlo. Koláč potřeme tvarohovou náplní a poklademe očistěnou a nakrájenou hruškou. Pečeme při 170 stupních cca 35 minut. Po upečení pocukrujeme.

Připravila: Věra Hájková

Zdroj informací: Vitana
Zdroj fotografií: Vitana

Diskuze: příspěvků