Připravte si salát s medvědím česnekem a bílkovinami, který vás zasytí. Medvědí česnek je každoročním jarním hitem v kuchyni. Chutná a voní jako klasický česnek, ale nezanechává tak výrazné aroma jako česnek klasický. Medvědí česnek je považován za jeden ze silných jarních životabudičů a rovněž působí pozitivně na imunitní systém.
Suroviny:
uvařená vejce 4–6
svazek medvědího česneku
sůl pepř ¨
2 ks jarní cibulky
olivový olej
lžička hořčice
případně avokádo
trocha jogurtu nebo kokosového mléka na zjemnění směsi
Postup:
Uvařená vejce oloupejte a pokrájejte. Stejně tak nakrájejte svazek opraného medvědího česneku, smíchejte s vejci, přidejte sůl, jarní pokrájené cibulky, čerstvě mletý pepř, lžičku až dvě hořčice. Směs můžete spojit hustým jogurtem nebo kokosovým mlékem a trochou jablečného octa, také můžete přidat avokádo.
Připravila: Katka Soušková