Gastro

Vepřová roláda plněná sýrem Asiago

O něco náročnější, ale za to velice chutný recept na vepřovou roládu se skvěle hodí například pro rodinný oběd.

Suroviny:

• 1 kg vepřové plece
• 300 g mletého masa
• 2 cibule
• 100 g pancetty
• 1 dcl bílého vína
• 200 g sýra Asiago
• 2 mrkve
• 1/2 celeru
• 100 g čerstvého másla
• 0,5 l zeleninového vývaru (na podlévání)
• sůl
• čerstvě mletý černý pepř
• šalvěj, rozmarýn

Postup:

Vepřové plecko rozřízneme na jeden velký plát, naklepeme, lehce osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme najemno a společně s mletým masem orestujeme. Orestované maso podlijeme bílým vínem a dusíme, dokud se víno nevypaří. Poté necháme vychladnout a následně smícháme s pancettou (nakrájenou na jemné kostičky) a nastrouhaným sýrem Asiago DOP. Touto směsí rovnoměrně naplníme připravený plát vepřového plecka a zarolujeme jej do rolády, kterou dobře zavážeme.

Připravenou roládu dáme péct na nakrájené mrkvi a celeru s přidáním šalvěje a rozmarýnu. Podlijeme polovinou zeleninového vývaru a pečeme na 165°C po dobu cca 1,5 hodiny. Průběžně podléváme. Nakonec do výpeku rozpustíme kousek másla. Podáváme s bramborovou kaší.

Připravila: Katka

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si MeziŽenami.cz na hlavní stránku Seznam.cz.

Diskuze: příspěvků