Máte rádi švestkový koláč a vláčné těsto s jablky? Pak byste měli vyzkoušet náš recept. Vypadá skvěle, co říkáte?
Ingredience
• 150 g bio polohrubé mouky
• 150 g bio másla
• 4 bio vejce
• Půl balíčku prášku do pečiva
• 100 g bio třtinového cukru
• Bio švestky
• Hrnek nastrouhaných bio jablek
Postup
Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Roztavené máslo smíchejte s moukou a práškem do pečiva. Obě směsi důkladně spojte, a nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka. Těsto vlijte do vymazané formy a poklaďte půlkami švestek. Pečte na 180 stupňů asi čtyřicet minut, dokud se okraje neodlepí od formy.
NÁŠ TIP: Koláč můžete navrch ještě posypat skořicí nebo drobenkou.
Připravila: Katka Soušková
Zdroj: Naše Bio
Foto: Naše Bio