Gastro

Vláčný švestkový koláč

Máte rádi švestkový koláč a vláčné těsto s jablky? Pak byste měli vyzkoušet náš recept. Vypadá skvěle, co říkáte?

Ingredience

• 150 g bio polohrubé mouky 

• 150 g bio másla 

• 4 bio vejce 

• Půl balíčku prášku do pečiva 

• 100 g bio třtinového cukru 

• Bio švestky 

• Hrnek nastrouhaných bio jablek 

Postup

Vejce s cukrem ušlehejte do pěny. Roztavené máslo smíchejte s moukou a práškem do pečiva. Obě směsi důkladně spojte, a nakonec vmíchejte nastrouhaná jablka. Těsto vlijte do vymazané formy a poklaďte půlkami švestek. Pečte na 180 stupňů asi čtyřicet minut, dokud se okraje neodlepí od formy. 


NÁŠ TIP: Koláč můžete navrch ještě posypat skořicí nebo drobenkou.


Připravila: Katka Soušková

Zdroj: Naše Bio

Foto: Naše Bio


Diskuze: příspěvků