Jako každý pátek, i dnes přinášíme recept. Tentokrát na krémovou batátovou polévku. Klidně nahradí i hlavní jídlo. „Batáty mají…
Tento recept je evergreenem mezi recepty na bábovky. I přes jednoduchý návod bude tato „makovka“ odměnou pro všechny, kteří…
Chcete si po svátcích pochutnat na něčem lehkém a osvěžujícím? Vyzkoušejte cuketové penízky v pecorinu. Cuketa je jednou z…
Vánoce bez kapra? To by nebylo ono. Záleží jen na vás, jakému způsobu přípravy dáváte přednost. Vůně smažených rybích…
Dochází vám vánoční inspirace? Nezoufejte a vyzkoušejte třeba následující recept. Základem skvělé chuti jsou vždy kvalitní ingredience. Dortíky na…
První zmínka o štole jako o vánočním pečivu pochází z roku 1329, kdy ji jako vánoční dárek dostal německý…
Kuličky neobsahují cukr. Jsou sladké díky sušenému ovoci, které má sice vysoký glykemický index, ale přidaný tukv ořeších a…
Tradice pití vaječného likéru sahá až do středověku, kdy byl tento nápoj oblíbený hlavně mezi bohatými aristokraty. Dnes je…
Nevíte, co s jablky? Zkuste netradiční recept na smažená jablka ve skořicovém těstě s fíkovým balzamikovým krémem a skořicovou…
Máte chuť na vynikající a netradiční recept. Vyzkoušejte frangipane tart s hruškami. Pokud čekáte návštěvu, určitě uděláte dojem. Suroviny…
Potřebujete si udržet váhu a rádi byste si pochutnali na něčem speciálním? Vyzkoušejte kuřecí prsíčka v kávové marinádě podle…
Máte rádi vydatné polévky? Pak si jistě oblíbíte pravé Krkonošské kyselo. Není náročné na přípravu a nezatíží ani vaši…
Jíst sezónní lokální potraviny je zdravé. A tak – jako již tradičně v pátek – přinášíme předvíkendový recept na…
Chodíte rádi na houby? Připravte si houbové rizoto podle receptu od Emanuela Ridi. V tomto období můžete použít i…
Šťavnaté těsto s kousky mrkve vyniká svou vláčnou a jemnou chutí, která i zatvrzelé odpůrce zeleniny přiměje k tomu,…
Kdo by neměl rád lívance! K snídani, k večeři nebo jako dezert. Už se vám sbíhají chutě? Vyzkoušejte tentokrát…
Máte rádi rajskou polévku? Možná vám ještě zrajou na zahradě rajčata, tak si ji uvařte. Ingredience: 2 kg rajčat…
Jedním ze základů krkonošské kuchyně byly brambory, které se připravovaly jednoduše, ovšem nápaditě. Vařily se ve slupce a pak…
Máte rádi muffiny. Vyzkoušejte kombinaci višní a čokolády. Je vynikající. Na těsto: 1 malá sklenice kompotovaných višní (hmotnost po…